Meerdere Facebook Accounts

Eentje is geentje; twee Facebookacounts?

Sinds de opkomst van sociale media zoals Facebook, kan je makkelijk een tweede persoonlijkheid voor jezelf creëren. Afhankelijk van je professionele activiteit is het zelfs bijzonder nuttig om een tweede Facebookaccount aan te maken. Leerkrachten, bijvoorbeeld. Wanneer je voor de klas staat, is het erg mooi meegenomen om een tweede account aan te maken in je functie als leerkracht. Op die manier kan je een professionele en platonische relatie met je leerlingen onderhouden terwijl je toch aangeeft erg toegankelijk te zijn. Natuurlijk is het dan wel van belang dat je duidelijk te kennen geeft dat je profiel als leerkracht enkel en alleen bedoeld is voor educatieve doeleinden. Leerlingen willen graag hun leerkracht als “vriend”, maar begrijpen tegelijkertijd dat je profiel een afgebakende functie heeft. Jammer genoeg zijn de meeste Facebookgebruikers niet op de hoogte van het feit dat je een tweede of zelfs een derde account kan aanmaken.

Een account per emailadres; wat met de beleidsregels van Facebook?

Wil je graag een account aanmaken op Facebook, dan heb je een geldig e-mailadres nodig. Wil je een tweede of een derde account aanmaken, dan komt het er enkel op aan jezelf te voorzien van verschillende elektronische adressen. Is het echt zo eenvoudig? Eigenlijk wel; maar toch hou je best rekening met de volgende aspecten…

 

 

  • In de officiële beleidsregels geeft Facebook aan dat je als individu slechts over een account mag beschikken. Aangezien je profiel gekoppeld is aan je e-mailadres kan het bedrijf makkelijk nagaan of je die regel breekt.
  • Ga je een tweede profiel aanmaken, dat doe je dat best aan de hand van een e-mailadres dat niet naar je volledige naam verwijst. Beperk jezelf tot je voor- of familienaam, of gebruik een zelfverzonnen afkorting. Heb je een elektronisch adres van je werk, dan is dat ook altijd een optie. In dat geval hou je er best rekening mee dat het aantal keer dat een naam voorkomt, wordt gescreend. Met andere woorden; als een moderator merkt dat een naam een aantal keer voorkomt, kan er om een geldig identiteitsbewijs worden gevraagd.
  • Wat je best niet doet? Kies niet voor een e-mailadres op basis van een superheldennaam of een willekeurig fictief personage dat je leuk vindt. Het adres moet authentiek overkomen; ga je zo voor mickeyandminniemouse@gmail.com, dan heeft Facebook al erg snel door dat er iets niet pluis is.
Meerdere Facebook Accounts

Meerdere Facebook Accounts

Van account naar account; opletten geblazen?

Wanneer je een tweede of derde account hebt aangemaakt aan de hand van een geldig e-mailadres is het handig dat je elke link tussen je bestaande accounts vermijdt.

  • Plaats niet dezelfde profielfoto op verschillende accounts.
  • Zorg dat je pagina een duidelijk verschil aan inhoud vertoont.
  • Varieer in je vriendenlijst.

Naast automatische elektronische controles op basis van bestaande en gekoppelde e-mailadressen, heeft het bedrijf een aantal moderatoren in dienst die op dagelijkse basis zoeken naar inbreuken tegen de gebruiksregels. Je bent vrij om twee of meerdere profielen aan te maken; vergeet echter niet dat je zo het risico loopt om je account volledig geblokkeerd te zien worden.

3 gedachten over “Meerdere Facebook Accounts

  1. Loes

    Ik hadden een Facebook account. Maar wilde mijn nieuwe emailadres invoeren, gedaan en een ander wachtwoord. Maar nu krijg ik mijn oude Facebook niet te zien staan nog wel in mijn mobiel. Hoe kan ik dat ook op deze nieuwe tablet krijgen.anders zou ik helemaal opnieuw moeten beginnen. Heel graag een oplossing. Bij voorbaat dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *