Facebook gaat zelf taggen

Facebook gaat zelf taggen

Deepface FacebookFacebook blijft het maar innoveren en verbeteren. Iedereen weet dat Facebook al gezichten kan herkennen maar ze gaan weer een stapje verder. Nu gaan ze niet enkel in foto’s gezichten herkennen maar ook de personen taggen in deze foto’s.Facebook kan al langer gezichten herkennen. Ze hebben in 2012 deze toepassing overgenomen van het bedrijf Face.com. Dit bedrijf was gespecialiseerd in het herkennen van gezichten in foto’s.

Waarom wil Facebook mensen gaan taggen?

Facebook wil weten wie er allemaal op een foto aanwezig is. Ze hebben ook een studie gemaakt over de impact van foto die getagt is. Wanneer een foto is getagt en deze krijgt reactie’s/ “vind ik leuks” blijven de personen die getagt zijn in deze foto terug komen naar deze foto. Door deze handeling blijven mensen nog meer op Facebook komen en brengt dat weer geld in het laadje voor Facebook.Deze toepassing werkt zo goed dat het bijna zo goed mensen herkend als de mens zelf. De tool gaat Facebook – Deepface heten.

Hoe gaat de tool werken?

Als de tool een foto van jou herkent gaat hij deze taggen. Nu krijg jij een persoonlijk bericht hiervan om deze goed te keuren of af te wijzen. Wijs je deze af dan word jou gezicht op de foto onherkenbaar gemaakt.

De tool werkt zo goed dat hij zelf op grote festivals elk individu kan herkennen.

Word dit niet een beetje “Scary”? Wat vinden jullie hiervan?

Een gedachte over “Facebook gaat zelf taggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *