Facebook: Een tweede e-mailadres toevoegen.

Facebook en veiligheid; een e-mailaccount toevoegen?

Facebook 2de email adresAls ouder is Facebook niet altijd je beste vriend. Via je persoonlijke account kan je doen en laten wat je wilt, maar wanneer je als verantwoordelijke papa of mama graag op de hoogte blijft van het digitale leven van je kinderen, kan Facebook je het knap lastig maken. Via de verschillende privacy-instellingen die het sociale netwerk je aanbiedt, kan je makkelijk bepaalde onderdelen van je profiel afschermen van een of meerdere “vrienden”. Zo is het dus perfect mogelijk dat wat jij als ouder ziet verschijnen op het Facebookprofiel van je zoon of dochter slechts het topje van de ijsberg is. Om dergelijke situaties te voorkomen, maakt het Facebook het mogelijk een account als het ware te delen. Het enige dat je moet doen is zo je e-mailadres toevoegen aan een bestaande account.

Waakzaamheid op Facebook; ouderlijke zorgen…

Je hoeft uiteraard niet over een briljante geest te beschikken om te beseffen dat je zoon of dochter niet happig gaat zijn op een gedeelde account. In dat opzicht doe je er goed aan je kinderen al snel op de hoogte te brengen van de gevaren van het internet. Zorg voor een open en gemoedelijk gespreksklimaat waarin je duidelijk aangeeft waarom je toegang wilt tot hun account. Vergeet ook niet dat het cruciaal is om de privacy van je kinderen te garanderen; dat geldt niet alleen ten opzichte van vreemden, maar ook ten opzichte van jouw controle over hun account. Het kan bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn dat je hun Messengerberichten uitvoerig doorneemt of dat je foto na foto controleert op verboden middelen. Stel je eerder op als bezorgde ouder die enkel en alleen het beste met hen voorheeft.

Een tweede e-mailadres toevoegen; de nodige stappen…

Een tweede e-mail adres toevoegen aan een bestaande account is in feite niet al te moeilijk. Volg het onderstaande stappenplan en je bent er zo mee klaar.

 • Facebook inloggen
 • Klik op het uiterst rechtse icoontje bovenaan je Facebookpagina en kies voor “instellingen”.
 • Kies voor “e-mail” en selecteer daarna “nog een e-mailadres toevoegen”.
 • Geef het bijkomende adres in en kies een sluitend wachtwoord.
 • Selecteer “wijzigingen opslaan”. Deze stap mag je niet vergeten; doe je dat toch, dan krijg je met het tweede e-mailadres geen toegang tot de bestaande account.
 • Wil je graag een e-mailadres van een bestaande account loskoppelen? Volg dan dezelfde stappen, maar kies voor “e-mail verwijderen.”

Een gedachte over “Facebook: Een tweede e-mailadres toevoegen.

 1. Gabrielle Jansen

  Ik wil graag weer terug op facebook. Er is geen enkele manier die mij een kans bied om weer terug te komen. Ik ben gehacht en daar kan ik niets aan doen. Elke keer wordt mijn account geblokt door Facebook. Kan dit nu eens opgelost worden?
  Gabrielle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *