Gamen met Facebook?

Gamen met Facebook?

Facebook spelletjesDe hype lijkt voorlopig weer even te gaan liggen, maar enkele maanden geleden kon je er simpelweg niet omheen; als Facebookgebruiker werd je om de oren geslagen met allerhande uitnodigingen om lid te worden van de FarmVille community. Voor internetgebruikers die het afgelopen jaar op een andere planeet hebben doorgebracht; FarmVille is een van de vele interactieve spelletjes die je via Facebook kan spelen. In dit geval krijg je de absolute controle over een boerderij en is het jouw taak om te verzekeren dat je aan de hand van de landbouw een mooi appeltje voor de dorst opbouwt. Hardcore gamers haalden al snel hun neus op voor de verouderde graphics en het meer dan simplistische design; maar ondanks enkele opvallende negatieve punten werd FarmVille een wereldwijde hit, niet in het minst dankzij het feit dat je samen met andere gebruikers aan het werk kon. Je kon vrolijk vrienden uitnodigen en zo uren doorbrengen met noeste arbeid op de boerderij.

Facebook en spelletjes; weg met de productiviteit?

Naast Farmville kan je naar hartenlust andere spelletjes spelen op Facebook; denk zo maar aan het uiterst verslavende Candy Crush of het boeiende Pet Rescue Saga. Dat gegeven gaat zelfs zo ver dat dagelijks duizenden gebruikers enkel een Facebook account aanmaken om op die manier verschillende spelletjes te spelen. Economen geven bovendien aan dat het spelgedeelte van Facebook nefaster is voor de productiviteit dan het netwerkgegeven dat de site zo groot maakte. Verdere uitleg waarom bedrijven wereldwijd weigeren hun werknemers toegang te geven tot Facebook is dan ook overbodig. Natuurlijk; het is niet omdat je ook thuis graag spelletjes speelt, dat je desktop altijd netjes meewerkt. Een van de meest gehoorde problemen in verband met dergelijke activiteiten is een haperende computer; met andere woorden, wat doe als je spelletjes niet willen laden?

Laadproblemen via Facebook? Volg de onderstaande stappen!

Sta je op het punt een aantal uurtjes te gamen op Facebook maar wil de achterliggende technologie meer niet meewerken? Volg de onderstaande stappen en voor je het weet, kan je probleemloos aan de slag.

  • Wil je probleemloos spelletjes kunnen spelen, dan is het belangrijk dat je de Flash-plug in gegevens laat opslaan.
  • Klik met je rechtermuisknop op een willekeurige Flash-inhoud; zo open je de Flash Player Settings Manager.
  • In een volgende stap ga je op zoek naar het tabblad “opslag”. Daarna klik je op “lokale opslaginstellingen per site”.
  • In de lijst die nu verschijnt, zoek je naar www.facebook.com; bij het onderdeel “wanneer de geselecteerde site lokale opslagruime wil gebruiken” kies je nu een andere optie dan “blokkeren”. Klik ten slotte op “sluiten” en sluit het onderdeel Flash Player Settings Manager af.

Merk je dat je nog steeds geen toegang krijgt? Neem dan zeker eens een kijkje bij het hulpcentrum van Facebook. In het hulpcentrum krijg je niet alleen handige info rond de spelletjes die je op Facebook kan spelen –en de bijhorende foutmeldingen-, maar wordt er bovendien ook aandacht besteed aan andere problemen waar je als gemiddelde Facebookgebruiker mee in aanraking komt.

Opgelet: Ben je het helemaal zat met Facebook? Bekijk dit dit artikel: Facebook permanent verwijderen

Een gedachte over “Gamen met Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *