Facebook messenger

Facebook; het sociale aspect van het netwerk?

Facebook messengerBenut jij alle mogelijkheden van Facebook ten volle? Of ben jij een van die sporadische gebruikers die af en gaat inloggen op facebook om eens een kijkje te nemen naar wat anderen zoal online doen en laten? Statistische informatie geeft aan dat Facebook steeds vaker en vaker voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Toen het netwerk net het licht zag, vulde het leeuwendeel van de gebruikers zijn tijd met het surfen van profiel tot profiel. Gaandeweg breidde Facebook uit –denk zo maar aan de verschillende spelletjes die je kan spelen- tot een volwaardig platform waarmee je op elk denkbaar moment van de dag met je vrienden in contact stond. Het onderdeel dat daar misschien het meeste toe heeft bijgedragen, is de chatfunctie. Chatten via Facebook werd zo een immens populaire activiteit. Jammer genoeg is chatten voor mobiele Facebookgebruikers niet altijd zo eenvoudig.

Facebook en Messenger; verplichte kost?

Om chatten te vereenvoudigen voor mobiele Facebookgebruikers, kon je simpelweg de app downloaden. Op die manier hoefde je niet steeds opnieuw via je browser naar het netwerk te surfen om zo te zien of je wat gemist had. De app bracht je immers automatisch op de hoogte van nieuwtjes. Een aantal maanden geleden maakte Facebook echter koudweg komaf met deze functie. Wil je vanaf nu op de hoogte blijven van je berichten zonder steeds effectief de site te moeten raadplegen, dan ben je haast verplicht om Facebook Messenger als bijkomende applicatie op je smartphone te plaatsen. Op zich lijkt dat geen groot probleem; ware het niet dat Facebook via de app het opnieuw niet al te nauw neemt met je privacy. Geef je Facebook Messenger zo een plek op je smartphone, dan ga je akkoord met (onder andere) de volgende dingen:

• Aanvaard je de algemene voorwaarden, dan geef je Facebook toestemming tot alle beschikbare info in je contactlijst.
• Via de app geef je Facebook toestemming om gebruik te maken van de foto-, video- en audiobestanden die je op je toestel hebt staan.
• Messenger stelt Facebook niet alleen in staat om na te gaan wat je je vrienden via het eigenlijke netwerk vertelt, het bedrijf kan meteen ook nagaan wat je naar wie sms’t.

.

Via het hulpcentrum geeft Facebook zelf aan dat de verzamelde informatie op geen enkele manier wordt misbruikt. Zo kan je zelfs lezen dat het netwerk de toegang tot al die mogelijkheden nodig heeft om de app op een vlotte en correcte manier te doen werken. Niemand zal ontkennen dat het niet lekker werken is met Facebook Messenger, maar het hele gebeuren doet je wel weer vragen stellen rond Facebooksprivacy-opvattingen. Zoek je informatie over het verwijderen van Facebook. Lees dan het volgende artikel: Facebook verwijderen

Een gedachte over “Facebook messenger

  1. Maria Winters

    heb nieuwe computer sind gisteren met windows 10 nu kan ik niet meer op fb omdat ik mn paswoord vergeten ben dat ik pas een maand geleden verandert heb op mn email acount kan ik ook niet meer daar dat verouderd is zodoende de emails die je me stuurd komen niet aan je hebt mn gsm nr mar daar krijg ik enkel 5 cijfer code terwijl ik een 6 cijfer code nodig heb om in te loggen op fb helllllllppp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *