Facebook account geblokkeerd

Facebook; een leven online…

Voor de gemiddelde Europeaan is het vandaag haast ondenkbaar om door het leven te gaan zonder Facebookaccount. De afgelopen jaren hebben sociale media verschillende aspecten van ons leven grondig veranderd. Activiteiten die vroeger in real life gebeurden, worden nu almaar meer naar het wereldwijde web verschoven. Of je nieuwe vrienden wilt maken, een goed gesprek voeren met oude onbekenden of gewoonweg een avond in je slaaptenue wilt doorbrengen met een goedgevuld glas wijn en wat fotoalbums, Facebook helpt je verder. Zonder er bij stil te staan, geeft het gros van de Facebookgebruikers belangrijke delen van zijn privéleven op. In ruil krijg je een digitale variant van jezelf aangeboden; een tweede persoonlijkheid die leeft in een virtuele wereld waar alles kan en alles mag. Maar klopt dat wel? Facebook haalt zo regelmatig het nieuws met een nieuwe reeks regels die toegepast worden, maar welk effect heeft dat concreet? Met andere woorden; wat gebeurt er als je de regels breekt?

Je account of je leven?

De lichtvoetigheid die rond sociale media hangt, doet je weleens vergeten dat je in feite te maken hebt met enorme bedrijven die voornamelijk gericht zijn op het maken van winst. In dat opzicht hoeft het niet te verbazen dat multinationals zoals Facebook belang hechten aan een positief imago. Een oncontroleerbare wildgroei aan profielen die overlopen van pornografisch of discriminerend materiaal is wel het laatste dat je wilt als beursgenoteerd bedrijf. Om dergelijke toestanden te vermijden, beroept Facebook zich op een aantal stelregels rond het opmaken van een profiel; breek je die richtlijnen, dan is de kans groot dat je account geblokkeerd wordt. Wat is er volgens Facebook onaanvaardbaar? Verheerlijking van geweld, opruiend en haatzaaiend taalgebruik, online pesten, inbreuken tegen het copyright,… De lijst op zich is niet bijzonder lang en eens een bepaalde gebruiker aangeeft aanstoot te nemen aan bepaalde uitingen -foto’s, video’s, berichtjes,…- op je profiel gaat de bal al snel aan het rollen. Of Facebook voorziet je van een officiële waarschuwing met de vriendelijke –maar dwingende- vraag je profiel op te schonen, of je account wordt geblokkeerd.

 

Wat te doen met een geblokkeerde account?

Het is belangrijk dat je beseft dat Facebook je geen waarschuwing hoeft te sturen; het valt perfect binnen hun wettelijke bevoegdheid om je account per direct te blokkeren. Met wat geluk gaat het slechts om een tijdelijke blokkade. In dat geval zit je best je tijd uit en hou je daarna de beleidsregels wat strikter in het oog. Zit het je tegen, dan krijg je te kampen met een permanent geblokkeerde account. Gelukkig zijn er ook nu opties…

Facebook Account Geblokkeerd

Melding: Facebook Account Geblokkeerd

 • Via de helpcentra van Facebook kan je melding maken van een geblokkeerde account. Het is belangrijk dat te doen, niet in het minst omdat het bedrijf enkel over gaat tot het vrijgeven van een account wanneer je als gebruiker de juiste procedure volgt.
 • Na je melding ontvang je een e-mail met de nietszeggende mededeling dat je de richtlijnen van het bedrijf hebt geschonden. Vaak is het zelfs zo dat Facebook niet specifiek zal vermelden wat je precies fout deed. Op dit punt kan je in dialoog treden met het bedrijf. Vraag hen om meer info en om wat je effectief kan doen om je account weer actief te zien. Krijg je geen reactie, dan probeer je het best via kanalen zoals Twitter.
 • Het is belangrijk om steeds op een gepaste, professionele en volwassen manier met Facebook te communiceren. Het klinkt niet eerlijk, maar jouw account is hun eigendom.
 • Onderneem je geen actie, dan wordt je account na verloop van tijd onherroepelijk gewist.

20 gedachten over “Facebook account geblokkeerd

 1. oudefots doesburg

  Hallo, helaas ben ik geblokkeerd op Facebook, U denkt dat ik een bedrijf ben maar dat is niet zo. ik heb face voor de mooie oude foto’s van de plaats Doesburg.
  Graag zie ik dat ook weer terug gedraaid.

  Mvg Frederik

 2. john

  Hoi een vriend ( ex nu ) van me zegt dat hij 29 augustus een ban heeft gehad voor een ongepaste foto . Zijn account was gewoon zichtbaar voor iedereen .
  Ik kreeg de schuld want ik had het gemeld volgens hem ( 100% niet gedaan u kunt dat verifiëren ) .
  Nu komt meneer challa cartel er 30 augustus weer op en vervolgens savonds een ban krijgt van 7 dagen , ik werd door diverse afmelden beticht van die blokkade.
  Vreemd is echter dat dit gebeurd is want zijn account is sinds 31 augustus niet zichtbaar meer .
  Heeft meneertje challa cartel zelf zijn account gedeactiveerd , om de situatie erger dan werkelijkheid is te doen geloven, geeft u me aub een uitleg en hulp want dit is niet fair

 3. facebook administratie

  Beste vraagsteller
  Bij een blokkade of ban kunt u tijdelijk niet op uw account
  Uw account is echter wel zichtbaar voor iedereen als u deze openbaar heeft staan , of voor vrienden in uw lijst.
  Wij geven geen blokkades of ban van 7 dagen
  Wij hanteren eerst een straf van 48 uur conform de richtlijnen die niet nagestreefd worden .
  In het geval wat u mij heeft geschetst is echter geen blokkade geweest middels een melding.
  De persoon waarover we het hebben is automatisch geblokkeerd geweest voor 48 uur ivm ongepaste reakties
  Op dit moment heeft de persoon zijn account zelf verwijderd
  Dit kan echter tijdelijk , zodra hij zich aanmeld is zijn profiel weer online.
  Facebook heeft een filtersysteem die ongepaste foto’s racisme en verbaal geweld meteen word herkend
  Er volgt meteen een blokkade zonder waarschuwing
  Wij streven ernaar om facebook zo veilig en zonder vreemde toestanden te waarborgen.
  Ik hoop u voldoende info te hebben gegeven met uw vraag
  Mvg
  Alexandre versluis
  Team administratie facebook

  1. Claeys Lieve

   Beste Facebook,

   Mijn facebook account is tijdelijk geblokkeerd en ik krijg steeds deze melding:
   Je kunt je nu niet aanmelden
   We nemen contact met je op van zodra we jouw foto hebben beoordeeld

   Ik heb helemaal geen foto gepost of wat dan ook.
   Vanmorgen werd ik wakker en kon niets meer?
   Is het mogelijk mijn account terug te activeren?
   Of me op zen minst zeggen waarom ik geblokkeerd ben?

   Groeten
   Lieve

 4. wander, herman

  ik wil aan alle voorwaarden voldoen maar door eigen gebruik van comp. dus geen hulpweet ik niet altijd het juiste antwoord te vinden sorry help mij maar indien mogelijk
  ?? met wat dan ?? nog meer ?

 5. g post wolters

  ik kan nergens iets vinden dat mij kan helpen in te loggen .
  ik moet steeds weer opnieuw een wachtwoord aanmaken en dan word er gezegd
  IK HEB HET TE VAAK GEPROBEERD wat moet ik doen om op mijn account te komen
  m.v.g G post wolters

 6. N.I.

  Mijn Facebook is op de computer niet geblokkeerd, wel op mijn mobiel, blauw vakje geworden met een rood kruisje rechtsboven. Hoe dat op te heffen? Meerdere pictogrammen hebben dit.

 7. Richard van wetering

  Beste mijn account is 3 dagen geleden ineens uitgeschakeld, ik ben al zoveel jaar lid en nooit geen probleem gehad, ik heb geen regels overtreden of wat dan ook. wel bezwaar aangetekend maar geen bevestiging mail gehad en geen reactie.

  kan iemand hier mee helpen>?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *