Facebook Aanmelden

U wilt voor het eerst gebruik van social media en kiest ervoor om een profiel aan te maken op het populaire Facebook netwerk: maar hoe? Geen zorgen, want de ‘Facebook Inloggen‘ website laat u door middel van onderstaand stappenplan, inclusief bijbehorende schermvoorbeelden, binnen drie simpele stappen zien hoe u zich gemakkelijk en snel kunt aanmelden op Facebook!

Facebook Aanmelden: Stap 1

Om u zich aan te melden op Facebook heeft allereerst een geldig email adres nodig, aangezien Facebook u een e-mail verstuurd nadat u zich heeft geregistreerd. Heeft u nog geen emailadres, maak er dan eerst één aan via Gmail, Hotmail of Outlook aanmaken. Open uw internet browser en bezoek de website www.facebook.com. Vul om te registreren het registratieformulier in zoals aangegeven in onderstaand schermvoorbeeld. Dus voor- en achternaam, emailadres, nogmaals uw emailadres en vervolgens een wachtwoord. Selecteer met de pijltjes uw geboortedatum en vink uw geslacht aan. Klik op ‘Registreren‘.
Facebook Aanmelden Stap 1

Waarom moet ik mijn geboortedatum invullen?

Door op de ‘Waarom moet ik mijn geboortedatum invullen?‘-link te klikken, krijgt u o.a. onderstaande uitleg te zien:

“Door je geboortedatum in te voeren, zorg je dat je Facebook-ervaring gepast is voor jouw leeftijd. Je kunt ervoor kiezen om deze informatie later van je tijdlijn te verbergen als je wilt. Ga voor meer details naar ons Beleid inzake gegevensgebruik.”
Facebook Aanmelden Stap 1 Geboortedatum

Facebook voorwaarden

Let erop dat u tijdens het registreren akkoord gaat met bovengenoemd ‘Beleid inzake gegevensgebruik‘, maar ook de Facebook ‘Voorwaarden‘ en ‘Cookiegebruik‘.
Facebook Aanmelden Stap 1 Voorwaarden

Facebook Aanmelden: Stap 2

Je vrienden zoeken

Indien u bij het aanmelden gebruik maakt van een bestaand e-mailadres, dan kunt ervoor kiezen om Facebook te laten checken of uw bestaande e-mailcontacten ook beschikken over een Facebook profiel. Dit is de snelste manier om uw vrienden te vinden op Facebook. Wilt u hier meer informatie over? Kijk hier hoe het werkt.

Uiteraard kunt er ook voor kiezen om het importeren van contacten over te slaan. In dat geval klikt u op ‘Deze stap overslaan‘.
Facebook Aanmelden Stap 2.1

Profielgegevens

Door uw profielgegevens zo volledig mogelijk in te vullen wordt het voor u en/of bijvoorbeeld uw oud-klasgenoten makkelijker gemaakt om elkaar te vinden. Klik op ‘Opslaan en doorgaan‘ wanneer u gewenste gegevens heeft ingevuld. Wederom kunt er ook voor kiezen deze stap over te slaan: klik dan op ‘Overslaan‘.
Facebook Aanmelden Stap 2.2

Profielfoto

Zoals gewoonlijk hoort bij elk profiel een gezicht. Het laatste onderdeel om uw Facebook account compleet te maken is dan ook het kiezen en uploaden van uw profielfoto. Dit kunt u doen middels het uploaden van een bestaande foto of het à la minute maken van een foto met uw webcam. Nadat u één van beide opties heeft gekozen en het uploaden is voltooid, klikt u op ‘Opslaan en doorgaan‘. Indien een foto niet gewenst is of u wilt dit liever op een later tijdstip doen: klik op ‘Overslaan‘.
Facebook Aanmelden Stap 2.3
Check nog even de Inbox van uw e-mailadres voor een bevestigingsmail van Facebook. Open dit mailtje en verifieer uw Facebook profiel door middel van meegestuurde link. U bent nu officieel aangemeld voor het Facebook social media netwerk!

Op zoek naar specifieke Facebook vrienden of onderwerpen? Maak dan gebruik van onze handige ‘Facebook Zoeken‘-functie bovenaan de rechter zijbalk. Mocht u alvast willen weten hoe u zo snel mogelijk weer van Facebook af komt, check dan snel onze ‘Facebook Verwijderen‘ pagina voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *